marți, 17 decembrie 2013

3 flavours chocolate cake

Ok guys, this is my first cake ever, inspired by Little Accidents in the Kitchen
I used a wider cake  tin for this one as the one from the original recipe was really tall 

For my birthday I wanted to try making this cake but everyone said it's better to skip the hard work and order one...well as I am stubborn as a donkey I insisted that baking it will give me more satisfaction than ordering it and I WAS RIGHT! it was indeed a lot of work...but the fact that I was able to do it was more rewarding :) and  also I have a great reminder of the day : D! 

So the 3 flavours are: chocolate, caramel and vanilla

It took me more than 3 hours to make it but it was worth the struggle :)
It's not an easy recipe but you will love it! especially if you are a chocolate lover!

If you want to try it please write me in a comment and I will send you the recipe and share with you what I've discovered while baking it so maybe yours will be much better, who knows ;)

Hope you enjoy and try it too!






THIS is the original recipe but the measurements must be more because it's made for a 16 cm cake tin  as you see the chocolate cake is more fluffy because i added more flour and ingredients

for the ganache well I just melted some chocolate and poured it randomly  over the buttercream 

and pay attention ...do not pour the syrup(unless you have some maple syrup or something thicker)  with the butter at all..in my opinion , butter has it's water in it (at least butter from romania) and it just may not stay thick anymore just mix it  with sugar and add some essence if you have or let it be like that 



Blatul alb:

Ingrediente:

1/3 cana lapte

2 oua
1 vanilie




100g faina 

57g zahar 

1 1/4 lingurite praf de copt
113g unt la temperatura camerei



Metoda:

1.amestecati separat albusul cu zahar si apoi galbenusul batut 



2. bateti untul cu zahar



3. adaugati peste faina cu praful de copt, vanilia, laptele si apoi compozitia de la 1. si apoi 2. 



4. amestecati totul cu mixerul


5. turnati compozitia in forma de tort ( recomand forma cu fund detasabil) unsa bine cu unt sau ulei si daca preferati si cu faina, eu nu am pus faina doar am uns cu ulei;



6. lasati sa se coaca la 180 grade Celsius pentru 35-40 de minute






Blat caramel:



sirop de caramel ( daca reusiti sa il facti mai consistent ar fi miunat, sau sa achizitionati deja unul gata facut)
Ingrediente:75g zahar3/4 cani apa


Metoda:1. Combinati zaharul cu 3/4 cani apa, pana se topeste zaharul lasati sa se raceasca


Ingrediente:
125g zahar
70g unt la temperatura camerei



4 lingurite de sirop caramel

1 ou intreg



180g faina

1 lingurita praf de copt

1/2 cana lapte


Method:

1.amestecati oul cu siropul de caramel si laptele 

2. bateti untul cu zahar

3.  peste faina cu praful de copt adaugati compozitia de la 1.

4. amestecati totul cu mixerul



5.turnati compozitia in forma de tort ( recomand forma cu fund detasabil) unsa bine cu unt sau ulei si daca preferati si cu faina, eu nu am pus faina doar am uns cu ulei;



6. lasati sa se coaca la 180 grade Celsius pentru 35-40 de minute


Blatul  ciocolata:



Ingrediente:
60g cacao
1/4 cana apa fiarta
1/4 cana lapte




120g faina

1/2 lingurita praf de cop

85g unt la temperatura camerei
50g zahar



1 ou

1 vanilie



Metoda:

1. amestecati cacaoa cu apa fiarta apoi adaugati laptele, lasati sa se raceasca


2. bateti untul cu zaharul

3.  peste faina cu praful de copt adaugati compozitia de la 1. si 2.

4. amestecati totul cu mixerul

5.turnati compozitia in forma de tort ( recomand forma cu fund detasabil) unsa bine cu unt sau ulei si daca preferati si cu faina, eu nu am pus faina doar am uns cu ulei;

6. lasati sa se coaca la 180 grade Celsius pentru 35-40 de minute





Crema de unt 

( daca gasiti un unt cu continut mic de apa ar fi perfect..daca nu nu puneti sirop de caramel decat daca este foarte gros)

Ingredients:
3 oua
2/3 cana zahar



300g unt la temperatura camerei taiat in cuburi



6 lingurite sirop caramel ( doar daca este consistent)



Method:

1. amestecati albusurile pe aburi ( un vas cu apa pe aragaz si un vas deasupra primului vas unde va fi compozitia) pana cand compozitia ajunge la 60 grade Celsius (sau pana simtit ca se prinde un pic pe fundul vasului ),  trebuie sa aiba un aspect lucios si consistent



2. adaugati untul cate un cubulet pe rand, cu grija sa nu se inmoaie compozitia



4. puteti adauga si siropul de caramel daca este destul de consistent, daca se lasa apa din unt  NU recomand



5. puneti compozitia dupa ce s-a racit un pic intr-o incapere rece/ sau afara


*Ciocolata de menaj se topeste cu un pic de apa ca sa nu se ingroase prea tare





*Asamblati blaturile cu cate un strat subtire de crema de unt intre ele apoi acoperiti pe toate partile tortul cu crema de unt cu un cutit lat sau spatula , daca se poate sa il asamblati intr-o incapere rece, dupa ce blaturile s-au racit pentru a evita topirea untului





*Turnati ciocolata topita deasupra  si gata! :D 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu